De prijs van Propaangas in Nederland schommelt bijna iedere dag. Maar waarom is dat? Waarom is er geen vaste propaangas prijs? In dit artikel van Tankgas lichten wij toe hoe uw persoonlijke propaangas prijs wordt samengesteld, en welke factoren hierbij een rol spelen.

Propaangas Prijs Schommelt elke dag

Zoals gezegd is de prijs van propaangas in Nederland nooit gelijk. Dit komt hoofdzakelijk door 4 factoren die hun invloed uitoefenen op de dagprijs van propaangas. Ten eerste komt dit door de constante variatie van het aanbod op de vrije, Nederlandse en internationale propaangas markt. Vervolgens zijn de Euro/Dollar wisselkoers en de dagelijkse wereldoliemarkt van invloed op de prijs. Tenslotte hebben ook internationale marktnoteringen effect op de actuele prijs van propaangas.

Propaangas Prijs Samenstelling: Welke factoren spelen een rol?

We hebben zojuist gezien welke (mondiale) factoren van invloed zijn op de propaangas prijs. Echter, de samenstelling van prijs voor de consument (uzelf!) is hiermee nog niet compleet. De algemene samenstelling van de gasprijs (propaan) kan worden onderverdeeld in drie delen.

  1. Uw persoonlijke prijs. Bestaat uit de basisprijs van propaangas en de transportkosten hiervan.
  2. Overheidskosten/heffingen. Hierbij moet u denken aan accijnzen de voorraadheffingen die van toepassing zijn.

De twee elementen bepalen uw prijs. Hierbij moet nog wel rekening worden gehouden met belasting. Op propaangas zit een belasting van 21% en deze wordt direct doorberekend in de propaangas prijs. Consumenten moeten over het algemeen rekening houden met een verdeling van 65/35 als het gaat om de opdeling van de kosten. 65% is uw persoonlijke basisprijs. De overige 35% zijn overheidsheffingen en btw.

We zetten alles nog een keer op een rijtje voor u:

  1. Continue verandering vraag en aanbod van propaangas op de vrije, Nederlandse en internationale propaangas markt
  2. Schommeling op de dagelijkse wereldoliemarkt
  3. Wisselkoers Euro/Dollar
  4. Internationale marktnoteringen

Hoe kunt u besparen (op Propaangas)

Overstappen op gas. De prijzen van stookolie zijn minder stabiel dan die van aardgas en propaangas. Als gevolg hiervan kunt u eenvoudig geld besparen door van olie op propaangas over te stappen. Bovendien is het overstappen van olie naar propaangas ook veel schoner, en draagt u dus bij aan een schoner milieu. Propaangas draagt bovendien bij aan lage onderhoudskosten en een langere levensduur van uw apparatuur. Propaangas bevat geen lood en zwavel en is niet giftig. De kans op verontreiniging in water, lucht en bodem is minimaal. Hierdoor is propaangas zeer geschikt voor biologische landbouw!Propaangas Prijs Nederland Tankgas

Overstappen op Tankgas. Er zijn diverse manieren op te besparen op de propaangas prijs in Nederland. Een van meest eenvoudige manieren is door over te stappen naar Tankgas, de goedkoopste propaangaslevercier van Nederland. U kunt kosteloos overstappen, want wij betalen de boete uw eventuele overstapboete af! Bij ons kunt u ook het ‘Tankgas telemetrie systeem’ plaatsen, zodat u de inhoud van uw bulktank zelf niet meer hoeft te controleren en u nooit onverwacht zonder propaangas zit.

Overstappen agrariërs en grootverbruikers. Tankgas steeds meer bedrijven in onder andere de agrarische sector door het leveren van propaangas. Wij bieden propaangas tegen scherpe en lage dagprijzen. Zonder dat u inlevert op veiligheid, kwaliteit en continuïteit.

U sluit bij ons geen langdurige, complexe contracten af. U sluit een contract af voor een periode van 1 jaar. Na het eerste jaar wordt het contract stilzwijgend verlengd en is dan opzegbaar met een periode van 1 maand.

Propaangas tanks van Tankgas

  • Onze klanten besparen gemiddeld €800 per jaar op propaangas!
  • Tankgas is de enige die transparant de dagprijs van propaan communiceert.
  • Met onze overstapservice ontzorgen wij u compleet.

 

Uw persoonlijke Dagprijs voor Propaangas

Tankgas is de gastank en propaangas leverancier die een transparante gasprijs communiceert. Als u regelmatig de dagprijs wilt opvragen, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch of per email contact op te nemen met Tankgas. Wij zijn altijd bereikbaar en transparant over de dagprijs. Voor particulieren, die in buitengebieden wonen is niet altijd een aardgasaansluiting beschikbaar. Propaangas is hiervoor een ideale oplossing. Tankgas adviseert u over de optimale energievoorziening. Naast de levering van propaangas verzorgen wij ook de plaatsing en installatie van de gastank.

Open WhatsApp
Scan de code
Tankgas
Hallo,
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Twijfel dan niet om via WhatsApp met ons in contact te komen.