Bent u van plan om een gastank te laten plaatsen bij uw woning of bedrijf? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u veel vragen heeft over hoe dat plaatsen gaat, welke formaat gastank u nodig heeft en of u bijvoorbeeld een vergunning nodig heeft. In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen zodat u met een gerust hart uw keuze voor een propaan gastank kunt maken.

Tankgas gastank propaan plaatsen
Gastank van Tankgas in agrarisch landschap

Wat is een gastank?

Een gastank bevat vloeibaar gemaakt gas dat onder druk is opgeslagen. Meestal is dat propaangas maar het kan ook butaangas zijn. Wanneer deze gemengd zijn spreekt men van LPG. De gastank wordt vaak gebruikt wanneer een woning of bedrijf niet aangesloten zit op het aardgasnetwerk. Denk bijvoorbeeld aan agrariërs die hun stallen er mee verwarmen of hun kassen. Een gastank is iets overigens iets anders als een gasfles. Een gasfles is vele malen kleiner en voor kleinschalig particulier gebruik. Een gasfles is daarnaast niet bij te vullen en dient omgeruild te worden voor een vol exemplaar bij bijvoorbeeld een tankstation of doe-het-zelf zaak.

Formaat gastank

Gastanks voor propaan komen in verschillende formaten. Het formaat dat u uiteindelijk kiest hangt voornamelijk af van uw verbruik en de ruimte die u beschikbaar heeft. Bij Tankgas hebben wij verschillende formaten van 1600 liter tot aan 18000 liter. Andere maten zijn in overleg met Tankgas mogelijk.

Wist u dat Tankgas B.V. gebruik maakt van telemetrie? Daarmee zorgen wij ervoor dat u nooit zonder gas komt te zitten.

Vergunningen

Een veel gestelde vraag bij Tankgas is of er een vergunning nodig is voor het laten plaatsen van een gastank bij uw woning of bedrijf. Of u een vergunning nodig heeft hangt van aantal factoren af. Het plaatsen is vergunningsvrij als:

  • U maximaal 2 gastanks laat plaatsen
  • De inhoud van de gastank niet groter is dan 13000 liter

Let op: u dient ten alle tijden te melden bij uw gemeente dat u een gastank laat plaatsen.

Certificering en Onderhoud

Het plaatsen en onderhouden van uw gastank dient veilig te gebeuren. Daarom werkt Tankgas B.V. bij het plaatsen van de gastank met een door het Lloyds Register gecertificeerd bedrijf. De gastanks voldoen aan het CE-keurmerk en zijn voorzien van het Lloyds Registere certificaat voor de gebruikte materialen.

Daarbij wordt de gastank jaarlijks gekeurd en elke 6 jaar wordt het overdrukventiel op de gastank vervangen. Elke 12 jaar vervangen wij de gehele gastank!

Proces gastank plaatsen

Als u een gastank wilt laten plaatsen dan kan dat via Tankgas B.V. Als u de aanvraag doet nemen wij contact met u op om het project door te nemen. Daarbij kijken we naar het beoogde gebruik en verbruik, uw persoonlijke wensen en de plek waar de gastank dient te komen. De gastank kan zowel boven- als ondergronds geplaatst worden.

Bij Tankgas B.V. gaat u geen jarenlange contracten aan. Het contract sluit u af voor 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar. Heeft u al een propaan gastank van een andere leverancier en moet u een boete betalen bij overstappen? Tankgas zorgt dat u kosteloos kunt overstappen* en helpt u met het overstap proces. Heeft u nog gas in uw oude tank zitten? Tankgas B.V. pompt dit kosteloos over naar uw nieuwe tank.

* Bij minimale tankinhoud van 1600 liter en minimaal verbruik van 1400 liter

Collectief

Wist u dat u bovenop de lage propaan dagprijs van Tankgas nog meer korting kunt krijgen? Dat kan wanneer u een collectief vormt. Een collectief bestaat uit minimaal 5 deelnemers in uw omgeving met bulktanks. Door het vullen van de tanks van het collectief in één keer te laten doen bespaart het collectief op de kosten.

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een propaan gastank door Tankgas B.V.? Bel ons dan op 06-29 40 36 01 of bezoek onze contact pagina en laat een bericht achter of stuur ons een e-mail.

Verder lezen? In dit artikel leest u hoe de prijs voor propaangas wordt bepaald. Of bent u benieuwd naar waarom steeds meer boeren overstappen op propaangas?

Open WhatsApp
Scan de code
Tankgas
Hallo,
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Twijfel dan niet om via WhatsApp met ons in contact te komen.