Heeft u zich ooit afgevraagd of u moet overstappen op propaangas? Denkt u dat het u kan helpen om geld te besparen of om efficiënter brandstof te gebruiken in uw huis? 

Propaangas kan een goede keuze zijn als u een betrouwbare en efficiënte energiebron wilt die overal op uw terrein kan worden geïnstalleerd. Bijna alles wat via elektriciteit werkt kan ook via propaangas werken – economischer en betrouwbaarder. Propaan is efficiënt, gemakkelijk verkrijgbaar, gemakkelijk te gebruiken en ook nog eens milieuvriendelijk. 

In deze blog zetten wij de drie belangrijkste voordelen van propaangas voor u op een rijtje, zodat u een beter beeld hebt van de mogelijkheden die u heeft als u overstapt op propaangas. Daarnaast beantwoorden wij al uw vragen die u heeft over het overstappen naar propaangas van Tankgas. 

 

De 3 belangrijkste voordelen van propaangas en alles wat u wilt weten over overstappen

Voordeel 1: Propaangas is ontzettend veelzijdig

propaangas overstappen Tankgas boeren Nederland

Veel mensen associëren propaan alleen met buiten grillen, maar propaan kan veel huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. Propaangas kan voor uiteenlopende commerciële en huishoudelijke toepassingen worden gebruikt zoals verwarming, warm water, koken, verlichting, stroomopwekking en industriële verwarming. U kunt propaan gebruiken voor de verwarming van uw huis of voor uw verwarmingsketel. Een propaanhaard biedt meer gelijkmatige verwarming en elimineert de as en roet die door een houtkachel worden geproduceerd. Ook apparaten als kledingdrogers en ovens kunnen bijvoorbeeld op propaangas werken. Als uw huis is uitgerust voor het gebruik van propaan, heeft u een uitgebreid scala aan opties tot uw beschikking.

Daarnaast kan propaangas op verschillende manieren worden verpakt en opgeslagen. Zo is propaangas leverbaar in bijvoorbeeld navulbare gasflessen en gastanks.

Voordeel 2: Leverbaar op de meest afgelegen gebieden: zeer geschikt voor de landbouw

 

Propaangas is beschikbaar in de meest afgelegen gebieden, waardoor het vaak gebruikt wordt in de agrarische sector. Het is dus een ideale oplossing wanneer u in een straat woont waar er (nog) geen aardgasnetwerk ligt. 

Toepassingen in de landbouw

Stalverwarming
In de veehouderij-industrie is propaan een belangrijke energiebron. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het gas nauwkeurig te controleren is, wat belangrijk is voor het verwarmen van de stallen. De klimaatomstandigheden in de stal moeten afgestemd zijn op de juiste leeftijd/stadium van kalveren of varkens. Propaan is makkelijk controleerbaar en zorgt dus voor de optimale temperatuur.

Pluimveehouderij 

Kuikens zijn gevoelig voor de kou. Gelukkig is de warmte die vrijkomt door verwarming met propaan vochtig, dit in tegenstelling tot andere verwarmingsbronnen. Dit is essentieel voor kuikens en draagt bij aan een stressvrije omgeving voor het pluimvee. Daarnaast is er minder risico op stroomuitval of spanningsverlies, er is geen brandstof verspilling en hoeft u de infraroodlampen niet te vervangen.

Varkenshouderij

Propaangas stralers hebben een hoge werkingssnelheid en zijn daarom bijzonder geschikt voor speenplaatsen waar biggen kunnen profiteren van de warmte die ze nodig hebben. Tevens kunnen ze worden gebruikt om verwarming te bieden voor varkensstallen voor opfokken of vetmesten. 

Voordeel 3: Milieuvriendelijk

 

Propaan is een van de schoonste en meest veelzijdige brandstoffen die er zijn. Het is niet giftig en stoot minder broeikasgassen uit dan vele andere alternatieve opties. Propaangas produceert bij huishoudelijk en industrieel gebruik gemiddeld 15% minder CO2 per kilowattuur dan aardolie, 50% minder dan steenkool en beduidend minder dan de gemiddelde Europese elektriciteit via het net.

Hoewel propaan, zoals elk gas, natuurlijk een zekere mate van uitstoot heeft, is het vrij laag in vergelijking met andere brandstoffen. Daarnaast stoot propaan geen afvalstoffen uit, waarbij u moet denken aan afvalstoffen zoals zwaveldioxide, stikstofoxiden of methaan. 

Ook al stoot propaangas een kleine hoeveelheid broeikasgas uit, propaan zelf wordt niet gezien als een broeikasgas vanwege de geringe uitstoot. Propaan komt vrij als een gas, wat betekent dat er niet wordt gemorst, en dat er geen residuen achterblijven. In het onwaarschijnlijke geval dat een tank lekt, zal propaan niet schadelijk zijn voor de lucht, de bodem of het water.

Het is tevens een belangrijk alternatief voor chemicaliën in verschillende agrarische toepassingen, zoals de reiniging van veestallen of onkruidbestrijding.

 

Meest gestelde vragen bij overstappen

 

Heeft Tankgas BV een overstapservice?

Ja, door gebruik te maken van onze overstapservice ontzorgen wij u volledig. 

Hoe werkt het overstappen naar Tankgas?

Wij halen de oude gastank bij u op en plaatsen een nieuwe. Het leidingwerk dient u zelf te doen, wij zijn alleen verantwoordelijk voor het plaatsen van de gastank. Eventueel op aanvraag kunnen wij ook het leidingwerk voor u doen. 

Wat kost het plaatsen en ophalen van een gastank?

Het plaatsen en ophalen van een gastank is volledig kosteloos: informeer hierbij naar de voorwaarden. 

Wat is de gasprijs?

De gasprijs verschilt van dag tot dag. Als u de dagprijs van vandaag wilt weten, klik dan hier

Hoe veilig is propaangas?

Ontzettend veilig. Als er ooit vloeibaar propaan lekt, verdampt het en verdwijnt het in de lucht. Het laat geen rommel achter om op te ruimen en is niet schadelijk voor het milieu. Propaan kan het water of de bodem niet verontreinigen. Wel moet u bij een lek in uw tank natuurlijk Tankgas waarschuwen. 

Welke veiligheidsmaatregelen neemt Tankgas?

Elk jaar keuren wij uw gastank. Deze jaarlijkse keuringen zijn voor rekening van Tankgas BV. Daarnaast wordt elke zes jaar het overdrukventiel op de bulktank vervangen en om de 12 jaar wordt er een nieuwe tank geplaatst. 

Aan welke veiligheidscertificaten voldoen de tanks van Tankgas?

Onze tanks worden kosteloos door een Lloyds Register gecertificeerd bedrijf geplaatst. Daarnaast voldoen onze bulktanks aan het CE-keurmerk en zijn deze voorzien van het Lloyds Register certificaat goedgekeurde materialen.

Mag ik mijn gastank rondom beplanten?

Ja, zolang u er voor zorgt dat de tank voldoende kan koelen en er genoeg ruimte is voor inspecties. De begroeiing mag een goede ventilatie niet in de weg staan. Zorg daarom dat je eventuele begroeiing goed onderhoudt en regelmatig snoeit. Daarnaast moeten de inspecties en werkzaamheden normaal uitgevoerd kunnen worden. Over het algemeen gaan wij hier uit van dat er 1,5m rondom vrij en toegankelijk is voor inspectie, onderhoud en bevoorrading. 

Propaangas Prijs Nederland Tankgas


Over Tankgas

Tankgas is de transparante leverancier van propaangas in Nederland. Wij zijn de enige leverancier in die een transparante dagprijs communiceert op onze website. Wij bieden de keuze uit een breed assortiment gastanks met een inhoud variërend van 1600 liter tot 18000 liter. Veiligheid staat bij Tankgas hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet de gastank en installatie van de gastank aan alle geldende veiligheidsvoorschriften.

Verder lezen? Bekijk onze volgende blogs:

Propaangas prijs Nederland: Hoe zit dat?

Waarom boeren massaal overstappen op propaangas van Tankgas

Gastank plaatsen: Hoe werkt dat?

Open WhatsApp
Scan de code
Tankgas
Hallo,
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Twijfel dan niet om via WhatsApp met ons in contact te komen.