Nu de lente begonnen is komt voor veel boeren het drukste deel van het jaar er weer aan. 

En niet voor niets: de lente is elk jaar weer een hectisch seizoen voor boeren. De beslissingen die u nu neemt zullen laten blijken of u een succesvol of teleurstellend jaar tegemoet gaat. Daarom is het belangrijk om nu te kijken naar manieren om uw bedrijfsprocessen te verbeteren en kosten te besparen.

propaangas van Tankgas

Wist u dat propaangas van Tankgas een veelzijdige, milieuvriendelijke en kosteneffectieve energiebron is die u kan helpen deze uitdagingen aan te gaan? Propaangas kan dan ook worden gebruikt voor een groot aantal werkzaamheden op de boerderij, waaronder:

  • Landbouwapparatuur tanks
  • Verwarmen van stallen
  • Waterverwarming
  • Broedschuurverwarming
  • Drogen van gewassen
  • Onkruidbestrijding
  • Ongediertebestrijding
  • Heftruck tanks
  • Backup generatoren

Wilt u meer weten? Lees dan gauw verder. We hebben voor u 3 manieren op een rijtje gezet waarom steeds meer boeren (kosteloos) overstappen op propaangas van Tankgas.

1 – Propaangas is goedkoop

Het runnen van een succesvolle boerderij kost veel werk, veel tijd en een grote investering. Echter, het maken van de overstap naar propaan kan uw bedrijf helpen om direct kosten te besparen.

U weet als geen ander dat door te besparen op de kosten het rendement van uw bedrijf vergroot wordt. Propaan is een van de meest efficiënte en kosteneffectieve energiebronnen op de markt en kan worden gebruikt om een breed scala aan apparaten op uw bedrijf van stroom te voorzien.

Wij bieden propaangas tegen scherpe en lage dagprijzen. Zonder dat u inlevert op veiligheid, kwaliteit en continuïteit. Onze aantrekkelijke propaangas prijzen leveren u direct financieel voordeel voor uw onderneming op.

propaangas overstappen Tankgas boeren Nederland

2 – Een zeer veelzijdige brandstof

Propaan is een zeer waardevolle energiebron voor boeren, niet in de laatste plaats vanwege de veelzijdigheid ervan. Landbouwers richten zich op een verscheidenheid aan verschillende werkzaamheden waarvoor verschillende apparatuur nodig is. Wat u ook nodig heeft, propaan heeft de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan landbouwwerktuigen efficiënt te voeden.

Voorbeelden hiervan zijn:

Stallen verwarmen met propaangas: 

Meer en meer stapt men in de veehouderij over op propaan voor stallen verwarmen. In de intensieve veehouderij gebruikt men propaangas voor het verwarmen van stallen voor biggen, koeien, kalveren en pluimvee. Met propaangas is de temperatuur exact regelbaar, dus kan deze precies afgestemd worden op verschillende soorten vee en hun levensfase.
Jong pluimvee is bijvoorbeeld erg kwetsbaar en gevoelig voor kou. De warmte opgewekt met behulp van propaangas levert een aangename vochtigheid, wat gunstig is voor de kuikens en kippen. 

Kassen verwarmen met propaangas

Het verwarmen van kassen met behulp van propaangas is een veelgebruikte toepassing in de Nederlandse land- en tuinbouw om kassen vorstvrij en vooral op een constante temperatuur te houden. Propaan is een ontzettend schone brandstof. Doordat er geen roetvorming is bij het gebruik van propaangas zal de apparatuur veel minder onderhoud nodig hebben en dit komt uw verwarmingsinstallatie ten goede. 

Kassen verwarmen met propaangas Tankgas

Gewassen drogen met propaan

Ook het drogen van gewassen met propaangas wordt steeds meer toegepast in de agrarische sector. Voorbeelden van producten die efficiënt en goed gedroogd kunnen worden met behulp van propaangas zijn aardappelen, uien, tarwe, maïs, gerst, gras en bloembollen. 

Het drogen met propaangas wordt veel ingezet als de weersomstandigheden niet optimaal zijn, dus vaak in Nederland. De gewassen worden veilig gedroogd met behulp van propaankachels en niet aangetast door het gebruik van propaan. Nieuwe propaan aangedreven drogers zijn uiterst efficiënt en verdelen een zeer precieze warmte, waardoor de gewassen gelijkmatig drogen en een kwalitatief hoogstaande opbrengst oplevert. 

Onkruid branden met propaan

Steeds meer boeren gebruiken propaan om onkruid te branden. Onkruid branden met propaan is dan ook milieuvriendelijk, want er wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Dankzij de hoge temperatuur wordt niet alleen onkruid verbrandt, maar ook schimmelsporen, ziektekiemen en andere resten die zijn overgebleven na het oogsten. 

Propaangas als brandstof voor generatoren

Propaanaan-gedreven stand-by generatoren bieden de boeren een extra veiligheidslaag, omdat propaan niet in de loop van de tijd afbreekt zoals benzine of diesel.

 

3 – Propaan is schoon & betrouwbaar

Propaan is een van de betrouwbaarste brandstoffen die er is. Als het echt moet werken, doet propaan dat dan ook. Propaan is daarom dan ook perfect voor back-up generatoren. Het is een schoon brandende brandstof, waardoor de levensduur van de motor bij propaanapparatuur meestal ook langer meegaat. U hoeft dus minder vaak te repareren en te onderhouden.

Veelgestelde vragen voor overstappen: 

Heeft Tankgas BV een overstapservice?

Ja, door gebruik te maken van onze overstapservice ontzorgen wij u volledig. Wij nemen het gehele proces voor u uit handen, zodat u zich volledig kunt richten op het boerenbedrijf. 

Hoe werkt het overstappen naar Tankgas?

Wij halen de oude gastank bij u op en plaatsen een nieuwe. Het leidingwerk dient u zelf te doen, wij zijn alleen verantwoordelijk voor het plaatsen van de gastank. Eventueel op aanvraag kunnen wij ook het leidingwerk voor u doen. 

Wat kost het plaatsen en ophalen van een gastank?

Het plaatsen en ophalen van een gastank is volledig kosteloos: informeer hierbij naar de voorwaarden. 

Wat is de gasprijs?

De gasprijs verschilt van dag tot dag. Als u de dagprijs van vandaag wilt weten, klik dan hier

Over Tankgas

Tankgas is de transparante leverancier van propaangas in Nederland. Wij zijn de enige leverancier in die een transparante dagprijs communiceert op onze website. Wij bieden de keuze uit een breed assortiment gastanks met een inhoud variërend van 1600 liter tot 18000 liter. Veiligheid staat bij Tankgas hoog in het vaandel. Uiteraard voldoet de gastank en installatie van de gastank aan alle geldende veiligheidsvoorschriften.

Open WhatsApp
Scan de code
Tankgas
Hallo,
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Twijfel dan niet om via WhatsApp met ons in contact te komen.